Tepsis-zöldséges krumpli
Ezt a receptet azért szeretem, mert nagyon zöldséges, és kevés hozzávalóból is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb szem krumpli
- 2 db répa
- 1 db fehérrépa
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- olaj
- só, bors, zöldfűszerek
Természetesen mehet bele még paprika, paradicsom, gomba, akár az aljára egy kis szalonna közé egy kis kolbász. Én most húsmentesen csináltam.
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom és nagyon vékony karikákra vágom. Sózom. Elkészítem a tejfölös masszát. Egy dl olajat keverek a tejfölbe, és egy ek. sót teszek hozzá. Jól kikeverem. Ezután mehet bele a majoránna, bazsalikom, petrezselyem, bors, őrölt kömény. Nem kell sajnálni a fűszereket, főleg, hogyha nem frissek.
Egy tepsibe öntök kb. egy dl olajat. Nem kell az olajat sem sajnálni, mert a krumpli nagyon sok nedvességet magába szív. Beleöntöm a zöldségeket, majd rá a tejfölös öntetet. Mehet 200 °C-ra a sütőbe, fólia alatt. Egy óra múlva levesszük a fóliát, és sajtot reszelünk rá. Visszatesszük a sütőbe kb még fél órára, hogy a sajt szépen rásüljön.
Savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!