Tepsis-zöldséges krumpli

20150314_163314.jpg

Ezt a receptet azért szeretem, mert nagyon zöldséges, és kevés hozzávalóból is el lehet készíteni. 

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb szem krumpli
  • 2 db répa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • olaj
  • só, bors, zöldfűszerek

Természetesen mehet bele még paprika, paradicsom, gomba, akár az aljára egy kis szalonna közé egy kis kolbász. Én most húsmentesen csináltam.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom és nagyon vékony karikákra vágom. Sózom. Elkészítem a tejfölös masszát. Egy dl olajat keverek a tejfölbe, és egy ek. sót teszek hozzá. Jól kikeverem. Ezután mehet bele a majoránna, bazsalikom, petrezselyem, bors, őrölt kömény. Nem kell sajnálni a fűszereket, főleg, hogyha nem frissek. 

Egy tepsibe öntök kb. egy dl olajat. Nem kell az olajat sem sajnálni, mert a krumpli nagyon sok nedvességet magába szív. Beleöntöm a zöldségeket, majd rá a tejfölös öntetet. Mehet 200 °C-ra a sütőbe, fólia alatt. Egy óra múlva levesszük a fóliát, és sajtot reszelünk rá. Visszatesszük a sütőbe kb még fél órára, hogy a sajt szépen rásüljön. 

20150314_175853.jpg

Savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk.

tepsis_krumpli.jpg

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: Vega