Kakaós csiga

Kicsit másképp..

 

2015-02-27-706.jpg

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej

Továbbá: 10 dkg vaj, porcukros kakaó

Elkészítés:

A tészta hozzávalót összedolgozom a tejben felfuttatott élesztővel. 6-8 percig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órát pihentetjük. 

Ezután 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd megkenjük a 10 dkg puha, de nem folyékony vajjal és összehajtogatjuk (fentről lefelé félbe, majd jobbról felééig, balról pedig rá, és megfordítjuk). Ismét pihen fél órát.

Kinyújtjuk és megszórjuk a porcukros kakaóval, és két oldalról felcsavarjuk a felééig. Felvágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

2015-02-27-705.jpg

Kicsit még kelesztjük, majd 200 °C-on 8-10 percig sütjük. 

Nagyon finom, jó étvágyat hozzá! 

Címkék: Desszertek