Kakaós csiga
Kicsit másképp..
Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 3 dl tej
Továbbá: 10 dkg vaj, porcukros kakaó
Elkészítés:
A tészta hozzávalót összedolgozom a tejben felfuttatott élesztővel. 6-8 percig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órát pihentetjük.
Ezután 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd megkenjük a 10 dkg puha, de nem folyékony vajjal és összehajtogatjuk (fentről lefelé félbe, majd jobbról felééig, balról pedig rá, és megfordítjuk). Ismét pihen fél órát.
Kinyújtjuk és megszórjuk a porcukros kakaóval, és két oldalról felcsavarjuk a felééig. Felvágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Kicsit még kelesztjük, majd 200 °C-on 8-10 percig sütjük.
Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!