Citromos túrókrémes
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 20 dkg babapiskóta
- 2 doboz natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 1 citrom
- 4 ek. kristálycukor
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A babapiskótákat tejbe ásztatom és lerakom egy tortaforma vagy egy tepsi aljába.
A citrom héját lereszelem, kifacsarom a levét és hozzáadom az áttört túrót, a cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot és a joghurtokat. A habtejszínt felverem 1 csomag vaníliás cukorral, majd óvatosan beleforgatom a túrós masszába. Ezt ráöntöm a babapiskótákra és néhány órára hűtőbe rakom.
Tipp: A tejszín úgy marad jó kemény és tartja össze a sütit, ha felforraljuk, majd ismét jól lehűtjük legalább egy éjszakára. Nehezebben verődik fel ugyan, de így a süteménybe nem kell habfixáló vagy zselatin.
Jó étvágyat hozzá!