Citromos túrókrémes

2015-03-05-736.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 doboz natúr joghurt
  • 2,5 dl habtejszín 
  • 1 citrom
  • 4 ek. kristálycukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A babapiskótákat tejbe ásztatom és lerakom egy tortaforma vagy egy tepsi aljába. 

2015-03-05-734.jpg

A citrom héját lereszelem, kifacsarom a levét és hozzáadom az áttört túrót, a cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot és a joghurtokat. A habtejszínt felverem 1 csomag vaníliás cukorral, majd óvatosan beleforgatom a túrós masszába. Ezt ráöntöm a babapiskótákra és néhány órára hűtőbe rakom. 

Tipp: A tejszín úgy marad jó kemény és tartja össze a sütit, ha felforraljuk, majd ismét jól lehűtjük legalább egy éjszakára. Nehezebben verődik fel ugyan, de így a süteménybe nem kell habfixáló vagy zselatin. 

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: Desszertek