Bajor sörkifli

bajor_sorkifli.jpg

Hozzávalók 32 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 langyos tej
  • 1+1 tojás
  • 1 ek. tejföl
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 0,7 dl olaj
  • 2,5 dkg vaj olvasztva
  • 1 tk. só
  • szezámmag vagy lenmag a kifli szórásához (esetleg mindkettő) 

 

Elkészítés:

Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben. Addig a lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá az olajat, a tejfölt, egy egész tojást, majd adjuk hozzá az élesztős. Gyúrjunk belőle rugalmas, homogén tésztát. Letakarva kelesszük minimum 1,5 órát. Osszuk a tésztát 4 részre, formázzuk gömbbé, majd nyújtsuk ki körökké. Kenjük meg olvasztott vajjal a kinyújtott tésztaköröket, majd vágjuk fel mindent 8 cikkelyre. A cikkeket a szélesebbik részről indulva tekerjük fel kiflinek. Helyezzük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a kevés sóval elkevert másik tojással, majd szórjuk meg  a magokkal. Kelesszük 20 percet a tepsiben, közben melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és 20-25 perc alatt süssük aranysárgára a kifliket.  

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: Desszertek