Zöldséges kuszkusz
Egyszerű és laktató!
Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 1 piros pritamin vagy kápia paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 2 kisebb szál répa
- só, bors, őrölt kömény
- 2 dl kuszkusz
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és megdínsztelem. Ráreszelem a fokhagymát és még egy kicsit pirítom. Mehet rá az kockákra vágott pritamin és a megtisztított feldarabolt gomba. Fedő alatt párolom. Addig lereszelem a répát és azt is serpenyőbe dobom, majd fűszerezem. Attól függően, hogy a gomba mennyi levet engedett egy kis vízzel felöntöm. 20 percig fedő alatt párolom a zöldségeket. Addig elkészítem a kuszkuszt. 2 dl kuszkuszra 4 dl forró vizet öntök. Lefedem, és megvárom amíg az összes vizet felveszi. A zöldséges raguhoz a legvégén hozzáadom a paradicsomot és fedő nélkül még 10 percig rotyogtatom. Cukkini is mehet ebbe a zöldséges raguba, de figyeljünk arra, hogy könnyen szétfő, ezért csak a vég felé tegyük a serpenyőbe.
A megpuhult kuszkuszt egy tálba szedem, ráhalmozom a zöldséges ragut és tejföllel díszítem.
Jó étvágyat hozzá!