Zöldséges kuszkusz

Egyszerű és laktató! 

Hozzávalók: 

  • 30 dkg gomba
  • 1 piros pritamin vagy kápia paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 kisebb szál répa
  • só, bors, őrölt kömény 
  • 2 dl kuszkusz

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és megdínsztelem. Ráreszelem a fokhagymát és még egy kicsit pirítom. Mehet rá az kockákra vágott pritamin és a megtisztított feldarabolt gomba. Fedő alatt párolom. Addig lereszelem a répát  és azt is serpenyőbe dobom, majd fűszerezem. Attól függően, hogy a gomba mennyi levet engedett egy kis vízzel felöntöm. 20 percig fedő alatt párolom a zöldségeket. Addig elkészítem a kuszkuszt. 2 dl kuszkuszra 4 dl forró vizet öntök. Lefedem, és megvárom amíg az összes vizet felveszi. A zöldséges raguhoz a legvégén hozzáadom a paradicsomot és fedő nélkül még 10 percig rotyogtatom. Cukkini is mehet ebbe a zöldséges raguba, de figyeljünk arra, hogy könnyen szétfő, ezért csak a vég felé tegyük a serpenyőbe. 


A megpuhult kuszkuszt egy tálba szedem, ráhalmozom a zöldséges ragut és tejföllel díszítem. 

Jó étvágyat hozzá! 

Címkék: Vega