Raguleves

raguleves.jpg

Hozzávalók:

  • 1 egész csontos csirkemell
  • 2 szál répa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb darab zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kis darab kelkáposzta
  • 2 gerezd foghagyma
  • 2 db krumpli
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors, leveskocka

Elkészítés:

A csirkemellről lefejtem a húst és elteszem (ebből lesz egy másik fogás). A maradék csontot feldarabolom, majd hideg vízbe odateszem főni. Amikor habot képez, azt leszedem szűrővel, majd mehet bele minden zöldség. A répákat karikákra vágtam, a krumplit kockákat, a hagymát héjastól tettem bele egészben, és a zellert és a foghagymát sem daraboltam fel. Amikor a zöldségek megpuhultak, kiszedem belőle a hagymát, a káposztát és zellert. Ezután felöntöm a tejszínnel, egyet forr és kész a levesünk. Nagyon laktató és finom leves. Kis citromlevet tehetünk bele fogyasztás előtt. 

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: Levesek