Raguleves
Hozzávalók:
- 1 egész csontos csirkemell
- 2 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb darab zeller
- 1 vöröshagyma
- 1 kis darab kelkáposzta
- 2 gerezd foghagyma
- 2 db krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors, leveskocka
Elkészítés:
A csirkemellről lefejtem a húst és elteszem (ebből lesz egy másik fogás). A maradék csontot feldarabolom, majd hideg vízbe odateszem főni. Amikor habot képez, azt leszedem szűrővel, majd mehet bele minden zöldség. A répákat karikákra vágtam, a krumplit kockákat, a hagymát héjastól tettem bele egészben, és a zellert és a foghagymát sem daraboltam fel. Amikor a zöldségek megpuhultak, kiszedem belőle a hagymát, a káposztát és zellert. Ezután felöntöm a tejszínnel, egyet forr és kész a levesünk. Nagyon laktató és finom leves. Kis citromlevet tehetünk bele fogyasztás előtt.
Jó étvágyat hozzá!