Csirkemellcsíkok Stroganoff módra
Kihagyhatatlan fogás.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg sonka
- 2 szál sárgarépa
- savanyú uborka (kb annyi, mint sárgarépa)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek. liszt
- 4 dl tejföl
- 3 ek. mustár
- 2 babérlevél
- bors,só,olaj
- kiegészíthető: savanyított gyöngyhagyma, gomba
Elkészítés:
Megtisztítjuk és csíkokra vágjuk a húst. Meghintjük sóval, borssal, hozzákeverünk egy evőkanál mustárt és kicsit állni hagyjuk. Felaprítjuk a hagymát és kevés olajon vagy szalonna kisütött zsírján üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és felöntjük kevés vízzel. Beledobjuk a babérleveleket is és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott répát, kicsivel később pedig a felcsíkozott sonkát. Amikor már minden megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt savanyú uborkát is.
Elkeverjük a lisztet a tejföllel és a maradék mustárral. Ezt ráöntjük a húsra és jól összeforgatjuk az egészet. Ha szükséges, adhatunk hozzá még fűszereket. Rizzsel vagy tésztával is tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!