Csirkemellcsíkok Stroganoff módra

Kihagyhatatlan fogás.

stroganoff.jpg

Hozzávalók: 

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg sonka
  • 2 szál sárgarépa
  • savanyú uborka (kb annyi, mint sárgarépa)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • 4 dl tejföl
  • 3 ek. mustár
  • 2 babérlevél
  • bors,só,olaj
  • kiegészíthető: savanyított gyöngyhagyma, gomba

Elkészítés:

Megtisztítjuk és csíkokra vágjuk a húst. Meghintjük sóval, borssal, hozzákeverünk egy evőkanál mustárt és kicsit állni hagyjuk. Felaprítjuk a hagymát és kevés olajon vagy szalonna kisütött zsírján üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és felöntjük kevés vízzel. Beledobjuk a babérleveleket is és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott répát, kicsivel később pedig a felcsíkozott sonkát. Amikor már minden megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt savanyú uborkát is. 
Elkeverjük a lisztet a tejföllel és a maradék mustárral. Ezt ráöntjük a húsra és jól összeforgatjuk az egészet. Ha szükséges, adhatunk hozzá még fűszereket. Rizzsel vagy tésztával is tálalhatjuk. 

Jó étvágyat hozzá! 

Címkék: Husik