Sárgarépa krémleves
Isteni finom, és nagyon könnyű elkészíteni. Lássuk mi minden kell hozzá!
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- 20 dkg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis darab gyömbér reszelve (vagy őröltből 2 és fél kiskanál)
- késhegynyi chili
- fél kiskanál szerecsendió
- másfél kocka leveskocka
- pici cukor
- 1,5 dl főzőtejszín (elhagyható)
- só,bors
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk - nem kell nagyon apróra, a végén úgyis botmixerrel rámegyünk - olajon kicsit megfuttatom, majd hozzáadom egészben a fokhagymákat. kicsit ezzel is pirítom. Meghámozom a répát és félkarikákra vágom. A krumplit is megpucolom, és körülbelül olyan nagyságúra kockázom mint a répáim, hogy együtt főljenek meg. Átkeverem a hagymás olajjal, majd felöntöm annyi vízzel amilyen sűrűn szeretjük. Én sűrűn szeretem, tehát olyan 1 l vizet adok hozzá. Ezután mehetnek bele a fűszerek. Ha a gyömbér friss, akkor azt a hagymával dinszteljük az elején. Fedő alatt mérsékelt tűzön 30 percig főzzük. Ha megpuhultak a zöldségek, levesszük és tűzről és botmixerrel összepépesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, megkóstoljuk, ha szükséges után ízesítünk, majd visszatéve a tűre összeforraljuk. Tortilla chips-szel fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!