Sárgarépa krémleves

sargarepa.jpg

Isteni finom, és nagyon könnyű elkészíteni. Lássuk mi minden kell hozzá!

Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgarépa
  • 20 dkg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab gyömbér reszelve (vagy őröltből 2 és fél kiskanál)
  • késhegynyi chili
  • fél kiskanál szerecsendió
  • másfél kocka leveskocka
  • pici cukor
  • 1,5 dl főzőtejszín (elhagyható) 
  • só,bors

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk -  nem kell nagyon apróra, a végén úgyis botmixerrel rámegyünk - olajon kicsit megfuttatom, majd hozzáadom egészben a fokhagymákat. kicsit ezzel is pirítom. Meghámozom a répát és félkarikákra vágom. A krumplit is megpucolom, és körülbelül olyan nagyságúra kockázom mint a répáim, hogy együtt főljenek meg. Átkeverem a hagymás olajjal, majd felöntöm annyi vízzel amilyen sűrűn szeretjük. Én sűrűn szeretem, tehát olyan 1 l vizet adok hozzá. Ezután mehetnek bele a fűszerek. Ha a gyömbér friss, akkor azt a hagymával dinszteljük az elején. Fedő alatt mérsékelt tűzön 30 percig főzzük. Ha megpuhultak a zöldségek, levesszük és tűzről és botmixerrel összepépesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, megkóstoljuk, ha szükséges után ízesítünk, majd visszatéve a tűre összeforraljuk. Tortilla chips-szel fogyasztjuk. 

Jó étvágyat hozzá! 

2015-03-22-809.jpg

Címkék: Levesek