Póréhagyma krémleves
Egyszerű és nagyszerű!
Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db krumpli
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 leveskocka
- 2 dl főzőtejszín
- só,bors
Elkészítés:
A póréhagymát és vöröshagymát felvagdosom, majd mehet egy kis olajra dinsztelődni. Addig felkockázom a krumplit. Amikor a hagymák összeestek, rádobom a krumplit és a fokhagymát és felöntöm kb. 1,5 l vízzel és beízesítem. Mikor a krumpli megfőtt, leveszem a tűzről, összeturmixolom, majd visszateszem a tűzre, és szépen kevergetés mellett beleöntöm a főzőtejszínt. Egyet forr és már készen is vagyunk.
Jó étvágyat hozzá!