Húsleves gazdagon

Életem első húslevese. De az elismerés most sem maradt el, mindenki kétszer szedett! :) 

 

husleves.jpg

Hozzávalók:

  • fél kiló csontos karaj
  • 1 vöröshagyma egészben, héjastól
  • 4 gerezd fokhagyma egészben
  • 1 kisebb fej zeller
  • 3 nagyobb répa
  • 2 nagyobb fehér répa
  • 2-3 krumpli
  • 1/4 káposzta
  • fél tv paprika
  • egész bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • szerecsendió
  • 1 húsleveskocka
  • Maggi ízvarázs

Elkészítés:

Hideg vízbe teszem a húst és kb. egy órát főzöm lassú tűzön, amíg habot nem képez. Addig megtisztítom a zöldségeket, és feldarabolom őket. Miután lehaboztam, mehetnek bele a zöldségek és a fűszerek. Ezután csak arra kell figyelni, hogy nagyon lassú tűzön főzzük tovább, éppen hogy csak gyöngyözzön a leves. Időnként pótolom a vizet, és fűszerezek ha szükséges. 3 óra alatt készre fő. A végén kiveszem a hagymát, a káposztát, a petrezselyemzöldet és a paprikát a levesből, majd pótolom még egy kis vízzel. 

Ha kihűlt, úgy tegyük hűtőbe, hogy előtte leszűrjük, és kivesszük belőle a zöldségeket. 

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: Levesek