Húsleves gazdagon
Életem első húslevese. De az elismerés most sem maradt el, mindenki kétszer szedett! :)
Hozzávalók:
- fél kiló csontos karaj
- 1 vöröshagyma egészben, héjastól
- 4 gerezd fokhagyma egészben
- 1 kisebb fej zeller
- 3 nagyobb répa
- 2 nagyobb fehér répa
- 2-3 krumpli
- 1/4 káposzta
- fél tv paprika
- egész bors
- só
- 1 csokor petrezselyem
- szerecsendió
- 1 húsleveskocka
- Maggi ízvarázs
Elkészítés:
Hideg vízbe teszem a húst és kb. egy órát főzöm lassú tűzön, amíg habot nem képez. Addig megtisztítom a zöldségeket, és feldarabolom őket. Miután lehaboztam, mehetnek bele a zöldségek és a fűszerek. Ezután csak arra kell figyelni, hogy nagyon lassú tűzön főzzük tovább, éppen hogy csak gyöngyözzön a leves. Időnként pótolom a vizet, és fűszerezek ha szükséges. 3 óra alatt készre fő. A végén kiveszem a hagymát, a káposztát, a petrezselyemzöldet és a paprikát a levesből, majd pótolom még egy kis vízzel.
Ha kihűlt, úgy tegyük hűtőbe, hogy előtte leszűrjük, és kivesszük belőle a zöldségeket.
Jó étvágyat hozzá!