Tárkonyos gombás csirke
Hozzávalók:
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
60 dkg csirkemell
30 dkg csiperkegomba
3 dl főző tejszín
1 csapott evőkanál liszt
10 dkg sajt
Bors
Só
½ csomag tárkony
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük kis olajon. A húsit felkockázzuk, kissé lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott foghagymát és a fűszereket. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Ha nem enged elég vizet a gomba egy kicsit lehet hozzáönteni. Fedő alatt továbbpároljuk. Mikor a hús már puha, hozzáadjuk a lisztel eldolgozott tejszínt. Kicsit rotyogtatjuk, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Ha a sajt teljesen felolvadt benne, készen is vagyunk. Tésztával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!