Töltött gombafejek, amerikai káposztasalátával (cloeslaw)

 

toltott_gombafejek_kaposztasalataval.jpg

Hozzávalók:

A töltött gombához

  • 8-10 tölteni való gomba
  • 2 dl rizs
  • 4 dl víz
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 répa
  • 1 tojás
  • 1+1 vöröshagyma
  • 2 gerezd foghagyma
  • só, bors
  • panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

 

A káposztasalátához

  • egy fél káposzta
  • 2 répa
  • fél vöröshagyma
  • 10 tk majonéz
  • 10 tk tejföl
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 tk kristálycukor
  • só, bors

 

Elkészítés:

A rizst egy kevés olajon megpirítom és kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, sózom és teszek bele egy fej megtisztított hagymát egészben. Kis lángon, fedő alatt főzöm kb. 20 percig, néha kevergetem. Amikor már majdnem minden vizet magába szívott, 20 percig félreteszem még párolódni. Közben elkészítem a zöldséges ragut. A hagymát és foghagymát megdinsztelem, majd mehetnek bele az apróra vágott zöldségek és a megmaradt gombatönkök, és felöntöm kis vízzel. Mikor minden zöldség megpuhul, a rizshez keverem és a tojással összedolgozom. Megtöltöm a megtisztított gombafejeket, bepanírozom majd olajban aranybarnára sütöm. 

A salátához, a nagy lukú reszelőn lereszelem a káposztát majd besózom, hagyom állni. A répát megtisztítom és azt is lereszelem, a hagymát apróra vágom. A káposztából a levet kinyomkodom, hozzáadom a többi zöldséget, és a balzsamecetet és jól összekeverem. Ezután mehet bele a tejföl, a majonéz és a cukor, végül pedig egy kis frissen őrölt bors. Jól elkeverem az egészet és kész is. Fogyasztás előtt megszórhatjuk egy kis pirított hagymával. Ez a saláta hasonló amit a KFC-ben árulnak káposztasalátaként vagy a SPAR-ban görög káposztasalátaként. Nagyon finom, és olcsó - ha van otthon balzsamecetünk, mert ez kb 500-600 forint, de ha egyszer beszereztük, nagyon sokáig eláll. 

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Címkék: Vega