Sajtos perec
Édesanyám minden ünnepre ezt készíti.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 1 egész tojás
- 1/2 dkg cukor
- só
- kevés tej
Elkészítés:
Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben 1/2 dkg cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, tojássárgáját, sót és kevés tejjel összegyúrjuk. Nem szabad lágynak lennie a tésztának. Ceruza vastagságúra kinyújtjuk és perec alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Ha nincs otthon ilyen szaggató, akkor vágjuk rudakra. Felvert egész tojással megkenjük és sóval és reszelt sajttal megszórjuk. A sütőlemezen 2-3 cm távolságra rakjuk egymástól, és 180°C-on aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!