Sajtos perec

Édesanyám minden ünnepre ezt készíti.

sajtos_perec.jpg

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • 1/2 dkg cukor
  • kevés tej

Elkészítés:

Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben 1/2 dkg cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, tojássárgáját, sót és kevés tejjel összegyúrjuk. Nem szabad lágynak lennie a tésztának. Ceruza vastagságúra kinyújtjuk és perec alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Ha nincs otthon ilyen szaggató, akkor vágjuk rudakra. Felvert egész tojással megkenjük és sóval és reszelt sajttal megszórjuk. A sütőlemezen 2-3 cm távolságra rakjuk egymástól, és 180°C-on aranysárgára sütjük. 

Jó étvágyat hozzá!


Címkék: Desszertek