Krémes paradicsomleves

Ez az egyik kedvenc levesem. Mindig kétszer szedek belőle. :)

kremes_paradicsomleves.jpg

Hozzávalók:

  • 350 g sűrített paradicsom (az Aranyfácán a legjobb)
  • zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál liszt
  • cukor, ízlés szerint
  • 1 kiskanál bazsalikom
  • egy húsleveskocka
  • 1,5 liter víz

 

Elkészítés:

Kevés olajon a lisztet zsemle színűre pirítom, majd ráöntöm a vízzel elkevert paradicsompürét. Lehet bele több vizet is tenni, ki hogy szereti. Én nagyon sűrűn. Jól elkeverem, hogy a liszt ne legyen csomós. Aztán mehet bele a zellerlevél (vagy zeller), egy fej megtisztított hagyma és a húsleveskocka. Mivel én elég édesen szeretem 5 evőkanál cukrot tettem bele. Egy kis bazsalikommal meg lehet bolondítani. Miután összeforrt (15-20 perc) kivesszük belőle a zellerleveleket és a hagymát. Ügyeljünk arra, hogy a paradicsompürének megváltozik az íze főzés után, szóval mikor összeforrt kóstoljuk meg és ízesítsünk után. 
Tálaljuk betűtésztával vagy eperlevéllel.

Egy nagy lábas lesz ebből az adagból, és 500 forintból nagyjából kijön.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: Levesek