Menyecske pogácsa

Egy nagyon mutatós, vendégváró pogácsát készítettem.

menyecske_pogacsa.jpg 

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl

Krémhez

  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 6 dkg margarin

Elkészítés:

A lisztet és a margarint nagyjából összedolgozzuk, majd mehet hozzá a többi alapanyag is, jól összegyúrjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk. Tényleg vékonyra, mert a sütőben feljönnek a pogácsák, és ha nagyon magasak nehezebb velük dolgozni. Kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük a tetejüket tojássárgájával, majd mehet be a 180 °C-os előmelegített sütőbe 15-20 percre. 

Addig elkészítjük a krémet. Hozzávalóit - a margarin kivételével - simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a margarint. Robotgéppel simára keverjük.

Mikor kihűltek a pogácsák, kettő közé tesszük a krémet, annyit, hogy az oldalára is kifolyjon, majd  meghempergetjük a sajtban. Ha valaki szereti az intenzívebb ízeket, a trappistához reszelhet füstölt sajtot is.

Egy nap alatt elfogyott pedig két nagy tálcával készítettem. Költség kb. 800 forint. 

Jó étvágyat hozzá! 

Címkék: Desszertek