Feketeerdő sonkás tejszínes csirkemell, háromféle sajt alatt sütve
Hmmmmm.....
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg feketeerdő sonka (vagy bacon)
- 200 ml főzőtejszín
- 20 dkg trappista
- 15 dkg füstölt sajt
- 10 dkg mozzarella
- 3-4 gerezd fokhagyma
- bors,só
- vaj
Elkészítés:
A húst megtisztítom, vékonyabb szeletekre vágom, sózom, borsozom és az aprított foghagymával megszórom.
Ezután egy hőálló tálat kikenek vajjal és az aljára rakom a csirkemell felét. Erre jöhet a sonka, a reszelt trappista és füstölt sajt keveréke, majd a főzőtejszín felét ráöntjük. Erre rátesszük a maradék husit, a sonkát, a maradék reszelt sajtot és a tejszínt. A lágy mozzarellát felszeletelem majd ezt is rárakom. Jöhetnek még rá vajdarabok és mehet be a 200°C-os sütőbe.
40 percig fedő alatt sütjük, utána pedig addig, amíg a sajt jól rá nem pirul a tetejére. Köretnek a krumplipürét javaslom.
Jó étvágyat hozzá!