Feketeerdő sonkás tejszínes csirkemell, háromféle sajt alatt sütve

Hmmmmm.....

 

feketeerdo_sonkas_csirkemell.jpg 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg feketeerdő sonka (vagy bacon)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 20 dkg trappista
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors,só
  • vaj

 

Elkészítés:

A húst megtisztítom, vékonyabb szeletekre vágom, sózom, borsozom és az aprított foghagymával megszórom.

2015-02-24-688.jpg

Ezután egy hőálló tálat kikenek vajjal és az aljára rakom a csirkemell felét. Erre jöhet a sonka, a reszelt trappista és füstölt sajt keveréke, majd a főzőtejszín felét ráöntjük. Erre rátesszük a maradék husit, a sonkát, a maradék reszelt sajtot és a tejszínt. A lágy mozzarellát felszeletelem majd ezt is rárakom. Jöhetnek még rá vajdarabok és mehet be a 200°C-os sütőbe. 

2015-02-24-692.jpg

40 percig fedő alatt sütjük, utána pedig addig, amíg a sajt jól rá nem pirul a tetejére. Köretnek a krumplipürét javaslom. 


Jó étvágyat hozzá!

Címkék: Husik